Aspergesalade

Recept voor aspergesalade

Ingrediënten

  • 1kg dunne asperges
  • 4 eieren
  • mayonaise/halvanaise
  • whisky-cocktailsaus

Bereiding

Daags tevoren doen: Schil de asperges, of koop geschilde. Snij ze in stukjes van ca. 4cm. Kook ze gaar in water met wat zout. Laat ze de hele nacht uitlekken. Evtl. kunt u de asperges ?s morgens koken als u ze ?s avonds pas wilt gebruiken.

Kook de eieren hard en laat ze koud worden. Haal ze dubbel door de eiersnijder, zodat u kleine brokjes krijgt. Dit gaat sneller dan prakken! Vermeng de asperges met de stukjes ei en breng dit mengsel op smaak met mayonaise of halvanaise. Voeg dan nog whisky-cocktailsaus toe. Verhouding mayonaise : cocktailsaus is 3 : 1.

Voeg evtl. nog wat peper of chilisaus toe.

Dit is een lekkere salade voor bij de barbecue!

Variaties

Meng de asperges met een blikje zalm in plaats van de eieren.

Als u de aspergestukjes kleiner maakt (1cm lang), is deze salade ook prima op toastjes te gebruiken!