Chinese kool

Chinese kool van eigen land

Dit product heeft maar een kleine plaats in ons bedrijf, maar doet toch al heel wat jaren mee. De kool wordt begin augustus gepoot, meestal ca. 25000 stuks.

Het is een snelle groeier. Binnen 3 maanden tijd zijn de kleine plantjes uitgegroeid tot flinke kolen van 1,5kg of meer!

Begin november worden de kolen geoogst. Ze worden dan direct veilingklaar gemaakt of in de koeling bewaard. Zoals met alle koolsoorten, gaat koelen ook met Chinese kool prima. De gekoelde kool wordt in december klaargemaakt voor de veiling en natuurlijk verkopen we het ook in de winkel. Voor de veiling wordt Chinese kool in hoezen verpakt en gesorteerd in kisten gelegd. Het gewicht geeft de sortering aan.

Veel mensen kennen deze koolsoort niet of weten niet wat ze ermee moeten doen.

Enkele voorbeelden:

  • Rauw als salade, want Chinese kool blijft lekker knapperig als hij met een dressing overgoten is.
  • Gekookt, slechts 10 minuten, en dan een kaassausje er overheen. Wel goed uit laten lekken, want Chinese kool bevat veel vocht.
  • Roerbakken, wel op een hoog vuur, ook weer vanwege het vocht.